Bezig met laden.
Een moment aub.

Nieuws
Financiëel Nieuws

06 2022  •  Verlenging afspraak over sociale zekerheid grenswerkers


De overeenkomsten met België en Duitsland inzake de crisismaatregelen in verband met corona voor grenswerkers lopen voor belastingen en sociale zekerheid per 30 juni 2022 af. Minister Van Gennip gaf tijdens het tweeminutendebat Formele Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid aan dat de huidige richtlijn voor sociale zekerheid met zes maanden wordt verlengd. Dat geldt zowel voor nieuwe als oude gevallen van thuiswerkende grensarbeiders. De technische details worden nog verder uitgewerkt.
Staatssecretaris Van Rij liet onlangs weten dat het nog niet zeker is of er een thuiswerkregeling in de belastingverdragen komt en, zo ja, hoe deze er precies uit komt te zien.

Bron: Tweede Kamer 14-06-2022

Echtgenote ingekomen werknemer is geen ingekomen werknemer

De 30%-regeling voor ingekomen werknemers is niet van toepassing als een werknemer bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst al een duurzame band van persoonlijke aard heeft met Nederland.

lees meer
Niet aangeven inkomsten door cryptohandelaar is pleitbaar

Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat de verlengde navorderingstermijn voor de inkomsten van een cryptohandelaar niet van toepassing is. Het niet aangeven van de inkomsten uit de handel met cryptovaluta is pleitbaar. De vergrijpboete komt daarom te vervallen.

lees meer
Fiscus gaat lichtvaardig om met waarheid: € 80.000 PKV

Voor het volharden in de weigering om alle stukken in te dienen en het houden een onrechtmatig woonplaatsonderzoek moet de fiscus de werkelijke proceskosten vergoeden.

lees meer
Geen belastingrente over periode na spontaan betalen aanslag

De IB- of Vpb-belastingplichtige hoeft geen belastingrente te betalen over dat deel van het tijdvak waarin de fiscus door een spontane betaling al beschikte over het verschuldigde belastingbedrag.

lees meer
archief